Smakebit · Veien til et sunnere liv

Smakebit: Livet uten plast

smakebit
Trykk på bilde og kom til Flukten fra virkeligheten for mer info om å delta på smakebit og for å lese flere. 

Dette blir min første søndags smakebit siden september 2016. Og da ønsker jeg å dele årets første leste bok med dere. Noe som kan inspirere til en grønnere livsstil.
Jeg leste nemlig på årets to første dager hele boka: Livet uten plast skrevet av tyske Anneliese Bunk og Nadine Schubert. Men fantastisk oversatt av Eivind Lilleskjæret som virkelig har gjort sin research for å gjøre boken norsk.

d7b4815f02a99fc1a43da7c566f47a14c76bab352d9623f17de2647b

«Det finnes en rekke alternativer til plastemballasje. Men også her gjelder det å passe godt på, for det at du kutter ned på plasten betyr ikke nødvendigvis at du unngår skadelige stoffer. Noen alternative emballasjematerialer er nemlig sunne og miljøvennlige bare ved første øyekast.» 

side 21

 

» Etter at stadig flere i Europa har oppdaget vaskenøtter, har de blitt for dyre for folk i opprinnelseslandene. Prisene har steget så mye at for eksempel i India brukes det nå nesten utelukkende kjemiske vaskemidler. Der går avløpsvannet ofte rett i elven. Derfor bør du holde deg unna vaskenøtter. » 

side 55

 

Elsker at denne boka legger fram både positive og negative sidene ved alternativene som er på vei inn i lyset. Anmeldelse av boken kommer snart. Og om dere kan tipse om lignende bøker så håper jeg dere deler. Elsker sånne inspirerende bøker som dette og denne er så fin.

 

~MoonStar~

 

Reklamer

14 kommentarer om “Smakebit: Livet uten plast

 1. Jag var tvungen att googla 🙂 Förstod inte alls det andra stycket, vaskenøtter har jag aldrig hört talas om. Efter att ha googlat så förstår jag. Tack för smakebiten!

  Liker

  1. Det skriver de også mye om i boken. Og derfor jeg liker den så godt. 😊 De er ikke sånn dette et fasiten. Kast kast kast.. Nei de viser mulighet for hvordan gjenbruke ting du allerede har. For å slippe å ta inn mer plast i huset. 😊

   Liker

 2. Denne boken har jeg lyst å lese også. VI har en butikk i Bergen som har all mulig slags alternativer til plastembalasje, og til jul kjøpte jeg faktisk vaskenøtter til noen 🙂

  Liker

 3. Så gøy at du er med på smakebiter igjen 🙂
  Ja, vi trenger virkelig å lære hvordan vi skal klare oss uten plast, uten at det går utover den fattige delen av befolkningen. Plast utgjør store mengder av det jeg kaster hver uke, selv om jeg prøver å minke på plastforbruket.
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  Liker

 4. Denne boken fikk jeg lyst til å lese. Jeg forsøker å forbruke mindre og kjøpe mindre unødvendige ting, ikke bare plast men mindre av alt og mer fornuftige valg av det vi faktisk trenger. Når vi er ferdig med noe, ungene har vokst ut av klær for eksempel, så leverer vi det til Fretex, loppemarked eller arv om vi har noen kjente som trenger noe. Slik kan vi bidra litt til at brukbare ting ikke blir kastet, men kommer til noen som får glede av det. For hver person som gjør dette så blir behovet for å produsere litt mindre.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s