Anmeldelse · Biografi · Dyr / Natur

Among the Elephants

among the elephants

Jeg har i forbindelse med bachelor oppgaven min lest boka Among the Elephants som er skrevet av Iain og Orla Douglas-Hamilton.
Denne boken er ikke faglitteratur, men likevel en av de første skikkelig bøkene om elefanter så vit jeg har skjønt og Iain er et stort navn innenfor elefantforskning 🙂

Det gikk for å lese denne gamle boka, på omkring 250 sider, tror jeg det var. Og språket er helt greit å lese, på tross at boka er fra 1975.
Ikke bare er dette viktig stoff innenfor elefantforskningens gjennombrudd, men samtidig er det også en kjærlighetshistorie om hvordan Iain og Orla møtte hverandre.

Jeg likte kombinasjonen utrolig godt. Første del er skrevet fra Iain perspektiv, når han er i felten og observerer elefanter. Mens andre del er skrevet fra Orla sitt perspektiv, etter de blir kjent og derfor ikke fullt like mye fokus på elefantene. Men en fin balanse.

Derfor endte jeg med å gi boka 6 ut av 6 stjerner
6stjerner
Dette er nok en bok for spesielt interesserte. Men om du vil drømme deg bort som zoolog, kan den absolutt anbefales 🙂
Og det som er fascinerende er at han nettopp har en del atferds biologi i boken sin, som dengang egentlig ikke ble sett så veldig på, men som i senere tid har blitt mye mer utbredt. Også er det jo koselig med en sann historie/biografi i ny og ne.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s