Personen bak bloggen · Veien til et sunnere liv

Veien til et sunnere liv: Oppsummering 2015

Jeg syntes jeg klarte det ganske bra i 2015. I forhold til hva jeg har gjort andre år.
Som jeg skrev i mitt første blogginnlegg om det, så ønsket jeg å:

Først og fremst skal jeg prøve meg på å endre kostholdet mitt. Har funnet en kur/diett som heter lav FODMAP. Hvilket jeg tror vil passe kjempe bra. Ettersom jeg har vært ved legen og tatt flere tester, og hver gang får jeg vite jeg er frisk. Så nå vil je teste dette, da symtomene er helt like.
I tillegg skal jeg lage meg et YOGA program som passer til meg, for å få balanse i kropp og sjæl. I tillegg til jeg skal gjøre litt andre trenings ting for å bygge opp kne og armer 🙂
Blandt annet har jeg begynnt til Bueskyting 🙂

Jeg ønsker også etterhvert å sette meg inn i naturlig kropps pleie og sminke osv.
Men alt kommer etterhvert.

Jeg fikk mere eller mindre endret kostholdet mitt.. Ikke 100%.. Men jeg har levd mye etter lavfodmap dietten, men også spist mindre kjøtt..
Jeg har ikke gått til yoga fast eller fått laget eget program. Men jeg hadde en periode hvor jeg trente hver dag nesten etter et internett kurs som heter blogilates og jeg har tatt Yoga kurs på skolen, over 4 uker. Les mere om blogilates her, da jeg skrev et blogginnlegg om det. Også har jeg trent bueskyting, ikke fullt så ofte som jeg kunne ønske, men har fått vært med på 2 stevner, hvilket jeg vil fortelle mere om senere 🙂
Jeg ville også sette mere fokus på naturlig sminke og kroppspleie produkter, her har jeg virkelig prøvd å gjøre en innsats, men ikke fult så lett hele tiden.
For tips kan dere lese blogginnlegget mitt om LUSH produkter. 

Tidlig på året skrev jeg også et blogginnlegg om inspirasjon til forandring.
Hvor jeg nevnte at jeg ville:

Hva vil jeg:
– Sortere avfall (mat, papp, metall og flasker)

– Bruke handlenett (fins mange fine man kan ta med seg på shopping tur. Selv har jeg handlenett med ulve motiv, elefant og diverse bokforlag) Slutt med kjøp av plastikkposer.
– Økologisk (hvis jeg har valget vil jeg velge å kjøpe økologisk mat, bor på bygda så har ikke så stort utvalg.. Det er litt dyrere, men alt i alt egentlig ikke så mye dyrere..)
– Yoga (få ro i kropp og sinn – tenkte jeg skulle ut å prøve meg litt på verandaen etter dette innlegget er skrevet)
– Lage mer mat (jeg vil bli flinkere til å tilbringe tid på kjøkkenet og lage mat, så jeg ikke spiser fastfood .. Godt i gang, I dag bagte jeg rundstykker for første gang.)

Og på disse kanter har jeg gjort stor forbedring.. Jeg har sortert avfall og prøvd å printe det inn i andre omkring meg. Jeg har handlet økologisk mat om mulig, hvis ikke norske produkter og jeg har laget mer mat hjemmefra, i stede for å kjøpe lunsj ute.

Så alt i alt er jeg veldig fornøyd med framgangen i 2015. Selvfølgelig kunne jeg gjort mye mere, men litt forbedringer er bedre enn ingen ting. Så nå håper jeg bare jeg kan klare å fortsette i riktig retning i 2016 🙂

Har du gjort noen endringer i livet ditt i 2015, som fører deg mot en sunnere livsstil? 

Forresten et punkt jeg feilet på. Jeg klarte aldri å blogge hver måned. Og klarer nok neppe ikke det i 2016 heller. Men håper å kunne inspirere i 2016 også 🙂 om det så ikke blir absolutt hver måned.

Reklamer

En kommentar om “Veien til et sunnere liv: Oppsummering 2015

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s