Uncategorized

Smakebit: Magisk Opprydning

Smakebit

Da var det søndag igjen.. Uka har vært stille og rolig, selvom jeg burde stresse litt mere over Bacheloroppgaven min, men stresset begynner å vokse. Så må få lest litt artikler i kveld. Ellers skal jeg rydde litt i huset, har bestemt meg for å tømme hele klesskapet, sortere og legge sammen på nytt. + det er søndag og målet mitt for i år er å gå en lengere tur hver søndag.. Så på tide å begynne med det hvis målet skal tolkes som godkjent 😛
Deretter skal kvelden bestå av avslapping med ansiktsmaske, fotbad og serie på TV.

magisk opprydning.jpeg

«I det siste har jeg lagt merke til at det å eie færre bøker gjør at det jeg leser, gjør større inntrykk. Jeg har også lettere for å finne og hente ut nødvendig informasjon. Mange av klientene mine, spesielt de som har kastet betydelige mengder bøker og papir, har også nevnt dette. Når det gjelder bøker, handler det om timing. Øyeblikket da du kommer over en spesiell bok, er også øyeblikket for å lese den. For å unngå at dette øyeblikket glipper ut av hendene dine, anbefaler jeg at du holder boksamlingen nokså liten.»

side 102

Jeg leser denne boka da jeg tenkte jeg trenger hjelp.. Jeg må rydde.. I og for seg så liker jeg bokas tips så langt, men samtidig så er jeg også skikkelig irritert.. Boka oppfordrer til kasting, i masse vis, uten gjenbruk eller donering.. Og om du skulle savne det så er det jo bare å kjøpe det på nytt.. Hvilket går totalt i mot den siste boken jeg leste Shoppingfri.
Jeg prøver å få ned forbruket og det å kaste ting unødvendig, jeg liker tanken om at ting har gjort nytte og gjenbruk er bra.. Mens her er det helt annen mentalitet.
Pluss boken nok neppe er skrevet for bokelskere, som dere ser i teksten over. Hun skriver også at man skal sortere tingene i den rekkefølgen de betyr minst.. Klær, Bøker, Papirer, Småting.. Say what.. Denne forfatteren er virkelig ikke bok fan :O Når bøker blir betraktet som det med minst verdi.. Må nok lese boka med litt skjønn, ser jeg nå 🙂

Så i dag skal jeg rydde klesskapet mitt. Men som boken tipser om skal jeg ikke kaste.. Jeg skal selge noe av det og ellers donere vekk til noen som trenger det 🙂 Som jeg pleier.
Hva pleier dere å gjøre?

Reklamer

5 kommentarer om “Smakebit: Magisk Opprydning

 1. jag kom så långt som till kapitlet om böcker. därefter avbröt jag läsningen i vredesmod. författaren har noll koll på det där med böcker! jag blev mycket besviken!
  tack för smakebiten och påminnelsen

  Liker

  1. jaa… er litt sånn jeg også har det.. skikkelig irritert over holdningene hennes.. Men skal lese den ut.. Liker delen med hvordan å få orden i klesskapet ditt.. Bortsett fra det å bare kaste kaste..

   Liker

 2. Tack för smakbiten. Vi håller på att rensa hemma, jag inser att det är mycket som vi bara får slänga, eftersom det inte finns någon andrahandsmarknad för det. VHS-band, disketter, klumpiga mp3-spelare, osv osv. Ungefär hälften slänger vi, och ändå försöker jag lämna bort så mycket som möjligt.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s