Uncategorized

Julegavetips til jenter og gutter del.1

julegaverDet er snart på tide å få kjøpt inn julegavene. Da den sniker seg inn på oss, fortere en vi merker det 🙂 Derfor ville jeg egentlig i fjor dele med dere mine tips til gode bøker som kan kjøpes enten til jenter, gutter eller begge deler. Om de er store eller små 🙂 Siden jeg aldri rakk skrive innlegget i fjor, har jeg endelig fått tid i år. Så jeg håper noen får gleden av dette innlegget.
Alle bøkene som er nevnt har jeg selv lest og kan derfor si hvem jeg personlig syntes de passer til.

 

Til de minste 

Disse tre bildebøkene er alle skrevet og illustrert av den dyktige Lisa Aisato. Passer for både jenter og gutter i alderen 3-6 år.
Dette er også en bok foreldrene vil like å lese høyt, med diverse budskap og fine illustrasjoner i rolig farger.
Se også min anmeldelse av: Odd er et egg og Fugl
Til de mellomste

Detektivbyrå nr. 2 er en krim serie skrevet av Jørn Lier Horst, passende for både jenter og gutter i alderen 6-9 år. Inntil videre finnes det 10 bøker i denne serien, som visst kan leses frittstående. Og det er små ting som barna skal finne i løpet av historien, som ekstra oppgaver 🙂

Jørn Lier Horst står også bak den neste serien jeg vil anbefale, det er krimserien C.L.U.E, som passer for både jenter og gutter i alderen 9-13 år.
I denne serien finnes det inntil videre 8 bøker. Her vil jeg anbefale å starte med bok en og lese i riktig rekkefølge.

Til sist i denne aldersgruppen vil jeg anbefale Med beina på nakken av Arne Svingen, som ble utgitt i år. Denne passer for unge i alderen 10-14 og kanskje mest til gutta, selvom det er en følelsesladet bok.
Min anmeldelse av denne boka kommer snart, men inntil videre sjekk ut min anmeldelse av Operasjon påskelilje og Salamandergåten.

 

Til Ungdommen

Høsten er en dystopisk barne/ungdomsbok for unge fra 12 år, skrevet av Jan Henrik Nielsen. Jeg slukte denne boka, klarte faktisk ikke legge den fra meg så jeg leste den ut i et og fikk først lagt meg midt på natten. Så denne passer også for voksne, selvom hovedpersonene i boka er 6 og 12 år gamle.

Miss Peregrine og øyas hemmelighet er skrevet av Ransom Riggs og passer til unge i alderen 13 og oppetter, både jenter og gutter.
Noe som er spesielt med denne boka er at det er noen få gamle spesielle bilder i boka, som har relevans til selve historien, så som bilde av jenta som svever over bakken på forsiden.

Verdensredderne er skrevet av Simon Stranger og er egentlig andre boka i en serie, men kan leses frittstående. Tar opp viktig tema som hvor kommer klærne vår fra, rettferdighet, vennskap og å kjempe for noe.
Denne passer også for jenter og gutter, men tror kanskje den vil fenge mest hos jenter da det er en jente som er hovedkarakter og det er litt mye fokus på forelskelse innimellom også. Så i hovedsak for jenter i aldersgruppen 13 år og oppetter.

 

Jeg oppdaget at jeg har flere gavetips på lur, så i neste uke vil det komme en del 2. Som har mer fokus på eldre ungdom 14 +, både jenter og gutter.

Lykke til med julehandelen 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s