Uncategorized

Filmanmeldelse: Cirkeln

Jeg var så heldig at jeg hadde fri 1 juni og tok meg tiden til en Oslo tur for å få med meg kino visningen av Cirkeln, ettersom det er eneste visning i Norge 🙂 Kunne jo ikke gå glipp av det. Ville se filmen ettersom jeg allerede hadde lest boka. Likte boka veldig godt, men likevel var jeg skeptisk til å plukke opp 2èren. Første boka var for min del veldig langtrukken og egentlig bare en introduksjon på 522 sider. Men skal sies at jeg ga boka 5 ut av 6 stjerner. Så jeg håpet at filmen ville få meg til å plukke opp 2èren med det samme.
Les min anmeldelsen av boka her.

Min mening om filmen
Dette er en ytterst spesiell film. Det er en fantasy film, men selve fantasy konseptet er egentlig bare en bi-ting, hovedfokus ligger på ungdommens liv og deres stilling i samfunnet/vennekretser. Og også action omkring den utvalgte.
Men det jeg likte med filmen er det kreative kunstneriske aspektet i hvordan det er filmet.
Det er flere scener hvor musikk og fx. landskap er i fokus, men også generelt scener med lite muntlig kommunikasjon mellom karakterene. Men en ting som trakk ned var at til tider var bakgrunns musikken alt for høy, var på kanten til å måtte holde meg for ørene og gjorde det faktisk innimellom. Det ødela litt av stemningen for meg.
Skal også sies at min kusine på 14 som var med inn og så den, syntes den var litt skummel. Så dette er ikke en film man tar med de minste inn og ser.
Jeg likte også veldig godt skuespillerne som var valgt ut til å spille karakterene, selv om jeg sleit med å huske hvem som var hvem i boken, syntes jeg å minnes mange ting, som jeg gjenkjente i filmens karakterer. Alt i alt en spennende story, som egentlig bare ender opp med å bli en lang introduksjon. Så jaa.. jeg er nysgjerrig på fortsettelsen, men vet ikke når det blir til at jeg plukker opp nr. 2. Jeg er litt torned, som man sier på engelsk 🙂

Har du sett filmen? Lest boka?? Hva syntes du??? 

Takk til Ubok, Ibby og Gyldendal for invitasjon til fremvisningen og gave.
Alle fikk en liten tote-bag med logo fra boka, paperback bok: Salla Simukka og litt reklame om fremtidens ungdomsbøker ved Gyldendal 🙂

Filmen slippes forresten på DVD i Juli, mener jeg de sa 🙂 husker ikke helt presis dato. :/

Reklamer

2 kommentarer om “Filmanmeldelse: Cirkeln

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s