Uncategorized

Veien til et sunnere liv: Introduksjon

Dette høres utrolig klisje aktig ut + det vil ikke desidert handle om bøker.
Innleggene mine om «Veien til et sunnere liv» vil bli posta 1 gang om mdr, hvor dere vil kunne følge min vei mot et sunnere liv 🙂
Og kanskje samtidig få med dere noen tips, som passer inn i deres hverdag 🙂
Jeg har ingen fasit på dette og begynner selv på skratch, så får vi se åssen det går.

Hvorfor? Lurer du kanskje.
Jo, fordi jeg har aldri helt brydd meg nok om sånne ting til å gjøre noe med det. Jeg er utrolig lat og utrolig godteri sulten, hele tiden.
Jeg har levd et liv hvor jeg har spist sjokolade før frokost, godteri som mellom måltider og spist hva jeg vil. I tillegg til jeg aldri har dyrket noe spesiell mosjon. Og det ønsker jeg å endre.
Selvom jeg ser sund ut, er jeg ikke det.
Jeg har har problemer med helsa i form av astma, dårlig kondi, usunn osv. Alt dette har medført at jeg er konstant trøtt, sliten og beveger meg lite.
I tillegg har jeg slidt med smerter i kne/bein, rygg/lenden, armene og håndledd. Og i så mange år som jeg mindes, har jeg levd med kronisk vondt i magen. + de siste 10 årene har jeg slidt med depresjon i perioder.
Derfor må det gjøres noe med det.

Hva skal jeg gjøre? Lurer du kanskje.
Først og fremst skal jeg prøve meg på å endre kostholdet mitt. Har funnet en kur/diett som heter lav FODMAP. Hvilket jeg tror vil passe kjempe bra. Ettersom jeg har vært ved legen og tatt flere tester, og hver gang får jeg vite jeg er frisk. Så nå vil je teste dette, da symtomene er helt like.
I tillegg skal jeg lage meg et YOGA program som passer til meg, for å få balanse i kropp og sjæl. I tillegg til jeg skal gjøre litt andre trenings ting for å bygge opp kne og armer 🙂 Blandt annet har jeg begynnt til Bueskyting 🙂
Jeg ønsker også etterhvert å sette meg inn i naturlig kropps pleie og sminke osv. Men alt kommer etterhvert.

Om du ønsker tips fra en fersking som er ærlig og prøver seg fram, så følg med 🙂
1 april: Kommer det et lite innlegg om bøkene som gir meg inspirasjon.
1 mai: introduksjon til FODMAP
I tillegg kommer jeg til i hver måneds innlegg å skrive litt om planen min for uka og hvordan det har gått 🙂

Wish me luck.
~MoonStar~

Reklamer

2 kommentarer om “Veien til et sunnere liv: Introduksjon

  1. Åååå-som jeg kjenner meg igjen! Sjokolade ble til slutt det første jeg tenkte på når jeg våkna og -skrekk og gru- det siste jeg spiste før jeg la meg om kvelden.. Til alt overmål tok jeg de der tre siste rutene med melkesjokolade samtidig med en pille for å senke kolesterolet! Men, det er utrulig hva man får til hvis man først bestemmer seg! Nå har jeg ikke smakt sjokolade på nøyaktig fire uker!! Det var ikke lett den første uka, men nå ofrer jeg det faktisk ikke en tanke!!
    Skal bli spennende å følge med på endringene dine- jeg er sikker på det går bra hvis du virkelig har bestemt deg! Tommel opp og lykke til ;o)

    Liker

  2. Så flink du er! Jeg må også gjøre noe med kostholdet. I dag kjøpte jeg en kartong soyamelk for første gang, som jeg hadde i kaffen min i stedet for melk. Det fungerte, det var godt. Må bare passe på å ha melken i først og kaffen etterpå, så den ikke klumper seg. Planen er å prøve meg som veganer. Jeg orker ikke kjøtt mer, blir kvalm.. jeg vet for mye om industrien og klarer ikke å lukke øynene lengre.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s