Uncategorized

Lesetips på barnekreftdagen

I dag er det den internasjonale barnekreftdagen og i den sammenhengen tenkte jeg å komme med litt lesetips. Nemlig bøker med tema: kreft.

De er ikke alltid like morsomme og lese, men de er veldig spennende og lese.
Bøkene kan få oss til og våkne og tenke over ting vi normalt tar for gitt. Og sender oss ut i en berg og dal bane av følelser.


Bøker jeg har lest:

– Janne ble 12,5 år av Frøydis Isaksen og Mary Ann Idland
Regines bok: en ung jentes siste ord av Regine Stokke
Faen ta skjebnen av John Green

Andre bøker:
Ida`s dans av Gunnhild Corwin
Etter dansen av Gunnhild Corwin
Kampen for livet av Anniken og Erlend Rokseth
Den beste sommeren av Emilia og Monika Polbratek
– Du og din leukemi av Lynn S. Baker

Første boka jeg leste om tema kreft er boka Janne ble 12,5 år. Som er en bok jeg fikk av Mamma etter jeg selv var syk. Og jeg har lest den 2-3 ganger. Det handler om Janne som var syk i ca. 4 år. Og du hører om hele prosessen på sykehuset og i hjemmet.
Jeg har ikke klart å finne denne boken til salgs noe sted og usikker på hvor mange eksemplarer som kom ut av denne, da jeg aldri har hørt om den før.
Denne boka er litt spesiell for meg, for jeg var som sakt selv syk som liten, men husker ikke stort. Ettersom jeg kun var 1,5 år da jeg var syk. Mens igjennom denne boka kan jeg lese litt om hvordan ting fungerte. Og Janne var innlagt på samme sykehus som meg og samme tid. Mener at mamma fortalte meg en gang at Janne faktisk var innom og lekte med meg.

Boken Du og din leukemi er en bok jeg har fra jeg selv var syk. Tror vi fikk denne utlevert av sykehuset. Det er en slags barnebok, hvor man får forklart det biologiske bak kreft osv.
Jeg minnes ikke å ha lest denne enda, men det ligger i planene. Da det er en veldig fin oversiktlig bok. 🙂

Ellers kan jeg anbefale Faen ta skjebnen, som på engelsk heter The Fault in Our Stars. Som ble en stor hit i: ja, nesten hele verden. Om 2 ungdommer med kreft som forelsker seg i hverandre. Boka er også nettopp blitt filmatisert og filmen kan absolutt anbefales. Det er nok en av de movie-adaptations som jeg har blitt mest imponert over. Filmen dekker så utrolig bra. Må sees. Her både grein jeg, irriterte meg og ja.. opp og ned berg og dalbanen rett og slett.. les – se – eller begge deler 🙂

Regines bok er også full av mange følelser. Første del av boka er skrevet av Regine selv, fra bloggen hun skrev på før hun dessverre døde. Mens siste halvdel er satt sammen av familie og venner.

I 2013 kom boka Den beste sommer. Hvor 13 årig Emilie bestemmer seg for å gi lillesøster Natalia på 4 år, en ekstra fin sommer, når de ikke vet hvor lenge hun har igjen.
Boken er som Regines bok basert ut i fra en blogg og kommentarer, men også private dagbok notater. Det var mye fokus på denne boken i media og derfor har jeg veldig lyst til å høre deres historie.
Det samme gjelder for boken Kampen for livet, som nettopp kom ut. Handler om et ungt par som var med i dokumentarserien Kampen for livet. Bare et år etter de hadde blitt sammen, fikk Anniken konstatert kreft og sammen forteller de om den harde kampen.

Ønsker du flere lesetips sjekk ut:

Kreftforeningens liste med bøker om kreft

Reklamer

En kommentar om “Lesetips på barnekreftdagen

 1. Hei
  Fikk vite om bloggen din gjennom et barnebarn.
  Det er jeg som er mor til Janne.Ble så glad da det er noen der ute som fremdeles tenker på henne og til og med publiserer om boken.
  Jeg har mange bøker på lager,så hvis noen var interessert i å kjøpe den,så er det bare å kontakte meg.Hvis du kunne formidle min e-mail adresse eller tlf.nr. så hadde jeg blitt veldig glad.
  Pengene vi får for boken,går til kreftsyke barn.
  Det blir ikke så ofte vi får gitt penger ,p.g.å.vi selger ikke så mye lenger.Bokhandlere tar ikke inn så gamle bøker.

  Mvh Mary Ann Tvedt

  N.o.b Har giftet meg på ny…derfor nytt etternavn ..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s