Anmeldelse · Diverse skjønnlitteratur · Ungdomsbok

Jellicoe Road

Jellicoe road

Da var andre boka i 2015 lest, hehe utrolig rart å kunne si det.. Men utrulig kult.. Det ble den norske versjonen av Jellicoe Road, skrevet av Melina Marchetta. Min utgave var jeg så heldig å få som leseeksemplar i fjor en gang og den har ligget og ledd av meg lenge.
Mari fra Flukten fra Virkeligheten har priset denne boken og fortalt meg flere ganger, at jeg burde lese den, men så treg som jeg er tok det litt tid.

Men nå har jeg altså lest den 🙂 Og boka var kjempe bra skrevet. Melina har et flott flytende språk og man lever seg inn i historien. For å si det sånn var på et tidspunkt jeg måtte reise meg og gå og hente snyte papir fordi øye var fulle av vann.. Jeg grein så maskaraen rant.

Nienna har skrivd en god anmeldelse av boken, som jeg kan anbefale å ta en titt på, hvis man vil vite mer detaljert 🙂 Også kan jeg anbefale Mari sin anmeldelse av boken, som jeg absolutt kan kjenne meg igjen i. 🙂

Dessverre var ikke alt positivt ved boka. Ved slutten hadde jeg en god følelse og var kjempe fornøyd med boka, men i starten må jeg innrømme jeg nesten ga opp. Det er som Mari sier i sin anmeldelse, man må bare holde ut de første 100 sidene også skyter den i været.
Det jeg sleit med var at det var veldig mange navn og ikke så mye forklaring på hvem de forskjellige var, så alt fløyt ut i ett, men etterhvert løser det seg.
Boken er nemlig på en måte todelt. Nåtid og noe hovedpersonen Taylor leser i et manuskript. Vil ikke avsløre mer, for det er så stor del av hele leseopplevelsen.
Endte likevel med å gi boka 5 ut av 6 stjerner

Så på tross av at jeg egentlig ikke likte hovedpersonen Taylor i det hele tatt, så klarte boken likevel å fenge meg. 🙂 Så det forteller litt om hvor fin skrivestil Melina har.
Dette er nok en bok som passer best for unge jenter i alderen 13-17 år.
I boka finner du både mystikk, vennskap, foreldreløshet, kjærlighet og det å generelt vokse opp og finne seg selv.

Legg boka til på Bokelskere
Les om og legg boka til på Goodreads
Forfatterens hjemmeside 
Kjøp boka på BookDepository (ca. 140kr)

Har du lest boka? Hva syntes du??

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s