Anmeldelse · Diverse skjønnlitteratur · Nordiske bøker · norsk på norsk · Science Fiction

London 2084

"London 2084 - en fortelling om fremtidige forbrytelser" av Jon Bing

Jeg hadde egentlig allerede skrevet en anmeldelse av denne boka en gang.. En anmeldelse jeg var svært fornøyd med, men desverre skjedde det noe kludder med internettet mitt og jeg må derfor nå skrive helt forfra 😦 tviler på det blir like bra, men min mening om boka skal dere nå få likevel. 🙂

Det er første gang jeg har lest en science fiction bok som er påberegnet er voksent publikum. Så jeg visste ikke helt hva jeg kunne forvente. Boken er ikke noe jeg typisk ville plukket opp, men jeg leste på dustjacketen og der sto det noe omkring at Bing og Bringsværd i sin tid for mange år siden skaffet fokus på sciencefiction og fantasy genren og i tillegg sies det at de står bak begrepet fabelprosa. Så da tenkte jeg med meg selv at dette har de kraftig styr på og puff så fikk jeg skyhøye forventninger til boka.
Hvilket i og seg kanskje ikke var så smart, kanskje derfor jeg følte meg litt skuffa når jeg var ferdig med boka. Jeg endte nemlig med å gi boka 4 små stjerner ut av 6.

4

London 2084 ble rett og slett for tam i mine øyne, ikke mye skjedde og jeg kjente at jeg til tider kjedet meg. Selvom jeg tror det var mening det skulle være fart og spenning.
Vi følger Robert Altermann, som er en privatetterforsker fra Oslo, når han drar til London for å undersøke mordet på hans egen sønn som han ikke visste eksisterte. Her blir han etterhvert blandet inn i sortemarkedet og andre korrupte ting.
Jeg vil ikke avsløre handlingen, for da har jeg jo ødelagt det helt for dere.
Alt i alt var det litt spennende, men for min del ikke spennende nok. Til og være en bok på bare 200 sider, brukte jeg nesten 1 mdr. på å lese den ferdig, da jeg opptil 3 ganger måtte legge den fra meg. Nettop fordi det bare ikke fenget meg der og da.

Det var veldig spennende og høre om hvordan fremtiden var generelt, men også her følte jeg meg skuffet. De få gangene det ble beskrevet i detalje om ting som er endret fra den verden vi kjenner i dag. Så var det lange detaljerte forklaringer, men som da senere i boken ble beskrevet igjen og igjen, bare ikke like detaljert. Og man vil jo helst ha mye info om forskjellige ting en gjentagelser av de samme tingene, så det irriterte meg litt.
Jeg tviler ikke på at disse to herrene er gode forfattere. Jeg har tidligere lest barnebøker av Tor Åge Bringsværd og likte dem svært godt. Men denne boken var visst bare ikke helt meg og kanskje jeg en gang i fremtiden kommer til å lese noe annet av dem. Det var i hvertfall nok å velge mellom, for disse herrene har ikke ligget på latsida når det gjelder å skrive ting 🙂

– Legg til boka på Bokelskere

– Smakebit fra boka

Har du lest denne? Hva syntes du??
Har du evt. tips til annen voksen sci-fi bok, så vil jeg gjerne ha tips 🙂

signature

Reklamer

En kommentar om “London 2084

  1. Jeg har sett denne på biblioteket, men aldri fristet å lånt den. For jeg synes aldri det virker som min type bok. Takk for at du delte din mening om boken 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s