Anmeldelse · Barnebok · Dyr / Natur · norsk på norsk · Reise · Ungdomsbok

Villmarksjenta

"Villmarksjenta - turdagboken til en helt vanlig jente på en helt uvanlig reise" av Maria Grøntjernet

Boka Villmarksjenta er ikkje ein heilt normal ungdomsbok. Dette er en reise/biografi bok skrevet av den unge jenta Maria Grøntjernet. Ho er ca. 18 (muligvis 19 nå) år og i 2012 gikk ho Norge på tvers, meire eller mindre aleine. Dette var en 50 dagers lang tur som bydde på mange utfordringer.
Denne boka blir en blanding av dagbok på turen, kjempe fine fotografier og tips.

Jeg likte å lese denne boka. Det er utrolig innspirerende å lese denne boka og jeg kunne ønske jeg var bare halvdelen så tøff som denne jenta, da jeg var på hennes alder, eller enda nå. Så utrolig spennende, fint og fasinerende det må være å gå Norge på tvers.
Og det er nesten som å være på turen selv, for igjennom hele boka ser man store bilder tatt i løpet av turen. Hun er ikke bare tøff, men også en utrolig flink fotograf.
Om man ønsker å vite mere om turen enn bare å lese denne boka, så vet jeg at det blei visst en dokumentar på TV også. Men må innrømme jeg i skrivende stund ikke husker hvor :/ men sikkert nrk.

Boka er som sakt dagbok på turen og fine bilder, men for en varriasjon har hun også sider inni mellom med diverse tips, for å inspirere sine lesere.
Her lærer vi om hva man kan pakke og trenger på dagsturer eller overnatingsturer, mat tips til mat på tur og mange andre smarte overlevelses tips 🙂

Anbefales absolutt til både unge som gamle. Passer nok skrive messig best til ungdom, men jeg kjedet meg nå heller ikke. Så vil si det passer til alle fra 6 år og oppetter, eller noe i den stilen 🙂

Boka skal i hvertfall ha 6 ut av 6 stjerner fra meg.
6

– legg til boka på Bokelsker
– les bloggen hennes

Har du lest boka hennes? Hva syntes du??

Selv gleder jeg meg til å se om det kommer flere bøker fra henne. Følger henne på Facebook, hvor hun har visst hun har hatt flere langturer det siste halveåret. Så spennende å se om hun gjør noe ut av disse turene.

Og ellers er det jo bare å ønske alle en god tur 🙂

signature

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s