Anmeldelse · Dyr / Natur

Død som en Dodo

"Død som en dodo - og andre fortellinger om truede arter" av Bredo Berntsen

Død som en dodo er en bok som omhandler problemet omkring mennesker innvirkning på økosystemet, som har medført at dyrearter har utdødd.
Vi hører blandt annet historier om dodo, mammuten og vandreduen.

Sitat fra side 44:
Det gikk eventyrlige historier om vandreduenes trekk. For dem som opplevde det, skal det ha vært et overveldende syn. Det er beregnet at da europeerne kom til Nord-Amerika, var det mellom 3-5 milliarder vandreduer der. Og denne arten var et utpreget gruppevesen. De sosiale vandreduene trakk i store flokker, og de hekket også sammen om våren og sommeren i enorme kolonier i trær. Ornitologen Alexander Wilson så en kjempeflokk på trekket i 1832, som han anslo til å bestå av 2.230.272.000 individer.

Herre gud, tenk så vilt.. Så mange fugler flyr i samme flokk over himmelen.. Hadde vært mareritt for meg. Da jeg har utrolig fugleskrekk.. hehe
Men det er utrolig trist å tenke på at så mange dyr har dødd og blitt utrydda, på grunn av oss mennesker. Vi jaktet dem og de siste individdene døde fordi bestanden ble så liten at de blei deprimert eller noe.

Det er veldig mange andre spennende historier i boka også, i tillegg hører vi om problemer fra nåtiden. Om de artene som er truede nå og hva som blir gjort for å verne omkring de.
Og om utviklingen innenfor lovverket som verner om natur og dyr.
Dette høres sikkert utrolig tørt ut, men det er det absolutt ikke. Jeg likte boka veldig godt og den er utrolig lettskrivd og lettlest. Så om du interesserer deg for emnet, er dette en bok for deg. 🙂

Jeg valgte å gi boka 5 ut av 6 stjerner:
5

– Legg til boka på Bokelskere

Kjenner du til noen lignende bøker, så tar jeg mere enn gjerne i mot tips 🙂

signature

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s