Anmeldelse · Barnebok · Bokbloggerprisen · Fantasy · norsk på norsk · Ungdomsbok

Den onde arven av Thomas Enger

"Den onde arven" av Thomas Enger

Den onde arven av Thomas Enger er så vit jeg vet hans debut innenfor ungdomsbøker, tidligere har han skrivd krim for voksne.Boka ble utgitt September 2013 og jeg var så heldig å få et leseeksemplar av Gyldendal.
Jeg må innrømme da jeg mottok boka med posten, sånn helt ut i det blå.. Tenkte jeg bare ja ja og var mere opptatt av en av de andre bøkene. At dette så ville bli den boka jeg faktisk plukket opp, blei en overraskelse for meg selv også.
Coveret er absolutt ikke et jeg ville plukket ut i butikken. Men må jo si de treffer bra, da dette coveret kan både bli likt av jenter og gutter.

Dette er absolutt en bok som kan anbefales 🙂

Jeg likte den utrolig godt. Selvom noen ting var forudsigende, så var jeg så inne i selve historien at jeg ikke brydde meg og blei overasket allikevel 🙂 Og det er jo utrolig deilig å kunne leve seg sånn inn i en bok. Det liker vi.. 😀

Boka handler om hovedpersonen Julie, som oppdager nye hemmeligheter om familien hennes og henne selv. Hemmeligheter som krever mye etterforskning.
Og som samtidig ikke er helt gull og grønne skoger, da hun finner ut av at noen er ute etter henne og vedkommende er ikke redd for å skade noen på sin vei.
Men hva er det som er så spesielt med Julie?

Det har jeg ikke tenkt meg å avsløre.. Det må du lese deg fram til selv 😉
Boka egner seg for både gutter og jenter i alderen 12 til 16 år.
Den inneholder magi, mysterier, familiedrama, vennskap og spenning.

Jeg valgt å gi boka 5 ut av 6 stjerner
5Dessuten er det også en av bøkene som jeg nominerte til Bokbloggerprisen 2013 og som kikk videre til langlista 🙂 Så nå venter vi spennt på å se om den går videre til kortlista 🙂

Har du lest den? Hva syns du??

Sjekk ut boka på Bokelskere
Les om og legg til på Goodreads
Forfatterens hjemmeside

signature

 

3 kommentarer om “Den onde arven av Thomas Enger

  1. Har lest den og greide boksatvelig talt ikke legge fra meg boka… leste den i flere timer helt til kl. 0300 ogsånt når det var skole. ahahha

    Veldig bra bokanmeldelse! 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar