Anmeldelse · Dystopia · Fantasy · Ungdomsbok

Divergent

La meg bare få begynne med et WOW… 🙂 snakk om jeg er skuffa over meg sjølv.
Denne boka har vært øverst på toppen av leselista mi i over et år nå. Og fatter egentlig ikke hvorfor jeg ikke fikk plukket den opp før fornylig. Men den tabbe gjør jeg ikke igjen. Bok 2 er allerede bestilt fra BookDepository. Og kjenner jeg meg rett, så skal jeg nok få lest den allerede i sommer 😉
Så som du kanskje har gjettet. Elsket jeg boka 🙂

Denne boka syns jeg faktisk fortjener 6 ut av 6 stjerner.
Og jeg skjønner hvorfor det har vært så mye buzz omkring den.

6

Ojj. Glemte jo nesten i styre mitt å nevne hvilken bok denne anmeldelsen omhandler.
Det er selvfølgelig snakk om dystopi debutromanen Divergent, skrevet av den unge forfatteren Veronica Roth.
Hun var bare 22 år gammel da hun utga boken i 2011. Og den ble et stort hitt med det samme. Har vunnet en del awards for boka si.
Selvom boken er ganske tjukk med sine 487 sider, så er den utrolig lettlest. Sidene flyr avsted og du blir helt slukt inn i historien 🙂 det gjorde i hvertfall jeg.

Boken handler om hovedpersonen Beatrice, en ung jente på 16 år. I dette nye dystopiske samfunnet er befolkningen delt inn i 5 grupper.
Nå kjenner jeg ikke de norske ordene for inndelingene, siden jeg leste boka på engelsk.
Hvilket forresten slett ikke er en stopper. Hun har en fin lettlest, ikke helt nybegynner, men fengende skrivestil 🙂 burde ikke være noe problem om man er ok til engelsk. Og hvis man ikke er det, så er vi så heldig at boken også er blitt oversatt til norsk 😉 for ingen skal vel snytes fra denne historien 😀
Tilbake til inndelingene 🙂 de er: Abnegation (the selfless), Amity (the peaceful), Candor (the honest), Dauntless (the brave) og Erudite (the intelligent).

Alt går selvfølgelig ikke smertefritt. Når de unge fyller 16 år, skal de igjennom en test. Testen forteller hvilken inndeling de passer best under. Deretter må de unge selv velge hvilken inndeling de vil høre til.
Det skal nevnes at de forskjellig inndelingene ikke har kontakt med hverandre. Dvs. Om du velger en annen en den din familie er i, da «svikter» du familien, og må reise fra dem.
Da inndeling kommer foran familie, i dette samfunnet.
Beatrice er Abnegation. Men har aldri helt følt at hun passer inn i dette samfunnet. Da testen blir tatt oppstår det problemer. Hun får vite hun er «Divergent». Noe som ikke er vellikt i samfunnet. Hun har aldri hørt om Divergent før. Og får vite at hun aldri må nevne det til noen, mere får hun ikke vite. Forvirret og nysgjerrig står hun der, hva skal hun velge?
Og hvor hører hun egentlig til??

Jeg kan avsløre at denne historien har litt a hvert. Drama, spenning, kjærlighet og hva som ellers foregår i en tenårings vei til voksen livet. 🙂
Og du tenker sikkert, åhh. Nei ikke flere teite tenårings kjærlighets romaner. Vel denne er så mye mere, kjærlighets historien er egentlig bare en bifortelling syns jeg. Selve historien ligger i samfunnet å hvordan verdenen utvikler seg osv.
Hvilket jeg syns er utrolig spennende og vekker mange tanker i ens hode.
Hvilket nok også er grunnen til denne boken einer seg til et bredt marked.
Da den er passende til unge jenter og gutter fra alderen 14 og oppetter.
Og tror faktisk det er flere voksne, så som meg selv. Som også vil like den 🙂

Divergent er tidligere blit sammenlignet med Hunger Games. Og for en gang skyld så skjønner jeg sammenligningen. Og vil si, likte du The Hunger Games, vil du ikke gå glipp av denne 😉
Divergent er som Hunger Games også en trilogi. Hvorav Divergent er bok 1. Etterfulgt av Insurgent og tredje og siste bok Allegiant, som utkommer Oktober 2013. (snart 😛 )

Les om boka og legg til på Goodreads
Legg til boka på Bokelskere
Bokens hjemmeside

Boka skal også bli til film i 2014 🙂 Hvilket blir super spennende. Var på IMDb og kikket på skuespiller valget.. Ikke sånn jeg hadde sett de for meg.. Men kan jo sikkert bli bra likevel 😛 Gleder meg i hvertfall til traileren kommer.
Sjekk skuespiller lista på IMDb

Har du lest Divergent, hva syns du??
Eller kunne du tenke deg det og hvorfor?? 🙂

signature

Reklamer

4 kommentarer om “Divergent

 1. Høres spennende ut, men jeg er ikke så glad i dystopi sjangeren. He he så kommer antakelig ikke til å lese denne boka 🙂 Men hvem vet. Kanskje en vakker dag. Jeg sa aldri jeg skulle lese Dilirium av Lauren Oliver. Jeg gjorde jo det til slutt 😛

  Liker

  1. hehe dette er en helt annen type dystopi i forhold til Delirium.. Men om du bestemmer deg for å lese den.. Tror jeg faktisk du vil like den 🙂
   Vi pleier ha litt lik smak 😛
   Har du sett/lest Hunger Games??

   Liker

 2. Så godt skrevet. Jeg måtte selvfølgelig plassere meg selv i et av samfunnene (kan jeg kalle det det, gjør det jeg) og valgte The selfless.Ikke nødvendigvis der jeg VIL være men sikkert der jeg hadde passet inn.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s