Diverse skjønnlitteratur · Fantasy · Smakebit

Smakebit: I vargens tid

SmakebitpåSøndag

Bli med på denne ukentlige utfordringen du ogsåhvordan delta på en
“En smakebit på søndag”?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen setninger fra boken du leser nå og alt annet du måtte ønske å si om boken(eller bøker ;) ). OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg her for å få besøk av andre “En smakebit på søndag”-deltakere.
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.

IvargenstidI vargens tid av R.R Martin
En sang om is og ild bok 1, del 

«En ulv med en fisk i kjevene?» Tanken fikk henne til å le. «Det ville bare sett dumt ut. Men det spiller ingen rolle. Hvis en jente ikke kan slåss, hva skal hun med et våpenskjold?»
Jon trakk på skuldene. «Jentene får skjoldet, men ikke våpenet. Bastarden får våpenet, men ikke skjoldet. Det er ikke jeg som lager reglene, lillesøster.»

side 75

Nettopp begynnt å lese Game of Thrones, som serien også er kjent under.
Har sett første sesong på TV og elsket den.. Og derfor må jeg bare få me meg bøkene.. Så langt liker jeg den, men er bare på side 80 så langt 😛
Men må innrømme jeg kanskje skulle ha lest disse bøkene på engelsk. Da jeg irriterer meg over at han heter Jon Snø og ikke Jon Snow 😛 hehe Sånn små detaljer.. Som er irriterende inne i hode mitt mens jeg leser.
Smakebiten er på en samtale mellem batarden Jon og lille jenta Arya.. Som er 2 av mine favoritter i serien 🙂

Selvom jeg bare er på side 80, er det allerede ting som ikke er de samme som i serien.. Hvilket jo selvfølgelig er normalt i grunn. Men litt irriterende når man så serien før man leste boka.. Burde egentlig gjort det omvendt.. Men men.. shit happens.. hehe

Noen som har lest serien? og sett TV serien??
Hva syns du???

signature

Reklamer

27 kommentarer om “Smakebit: I vargens tid

  1. Kan i hvertfall anbefale TV-serien 🙂
   Er som sakt ikke så langt i boka enda..

   Men om du vil sjekke ut TV-serien, så bare hold ut.. Introduksjonen er ganske så lang.. Men tro meg, blir bedre etter hvert 🙂

   Liker

 1. Fantastisk bok! 🙂 Har bare lest de to første bøkene, men gleder meg stort til å fortsette. Føler at det ikke haster voldsomt, siden forfatteren er kjent for å ta seg god tid med hver bok, og serien fortsatt ikke er fullført. Men jeg har lest at han føler seg presset og stresset av TV-serien, for den risikerer å ta ham igjen… Uansett: strålende serie.

  Liker

  1. Åhhh…såpass.. Stakkars forfatteren da.. hehe må være kjip situasjon..
   Men ja.. enig sånn jeg også hadde det litt.. Ikke stressa med og komme i gang med de liksom.. Siden alle ikke er utkommet enda..

   Liker

  1. hehe jah.. det kan jeg forestille meg.. Derfor jeg kjøpte de på norsk.. Men må innrømme jeg kanskje skulle prøvd meg på de engelske..
   Men igjen.. Da hadde jeg kanskje gått lei me ein gang å :/ hvem vet..

   Liker

 2. Jag har första delen, men har inte läst den än. Tänkte se TV-serien först eftersom jag hört att det eventuellt kan hjälpa till att hålla reda på alla karaktärer 🙂

  Liker

  1. Ja.. Tror du er inne på noe der.. veldig glad for at jeg har set noe av serien.. For syntes egentlig litt det er vanskelig å finne rundt i karakterene allikevel.. Men kan forestille meg det hadde vært umulig om eg ikke hadde sett serien litt først..
   Nå kan eg liksom se meg de litt for meg.. i blandt..

   Håper du kommer til å like serien 🙂

   Liker

 3. Jeg har begynt å kjøpe bøkene på norsk (etterhvert som de kommer ut) men jeg har ikke begynt å lese dem enda. Jeg liker å ha alle bøkene i en serie når jeg begynner, så jeg slipper å vente hele tiden. Vi har Game of Thrones maraton (sesong 2) hjemme nå og skal i gang med sesong tre når vi er ferdig. Men så blir det helt krise, for sesong 4 må vi jo vente på! 😀
  Ha en riktig fin søndag!

  Liker

  1. haha jah.. kjenner det med de krisene..
   Skal selv i gang med sesong 2 snart.. Bare få tid til det 😛
   Er ikke så flink til det med en episode i ny og ne.. hehe

   Har selv bare de første 4 bøkene på norsk.. Men må vel lese noe annet innimellom også 😛

   Liker

 4. Jon Snø kræsjer i mitt hode, men så har jeg lest bøkene på engelsk også. Mangler bare den siste, så har jeg lest de som til nå er utgitt.
  Jeg elsker bøkene og jeg synes TV-serien er vellykket og spennende også (selv om jeg vet hva som skjer). Sitter spent før hver episode, og synes det er altfor lenge å vente en uke mellom hver gang, hehe.

  Liker

  1. ja.. kræsjer i mitt hode også.. helt feil.. når en uttaler det på norsk xD hehe var så nære på å overveie å legge fra meg heile boka.. Men ble enig me meg sjølv at jeg får bare prøve.. for eier trods alt 4 bøker på norsk.

   Ja huff.. ikke noe flink til å vente på nye episoder.. derfor har jeg det med å kjøpe på DVD.. også se det fra start til slutt 😛

   Liker

 5. Fantastisk serie, både i bokform og som TV-serie! Eg såg først 1. sesong av TV-serien, og blei inspirert av den til å lese bøkene. Har lest dei på norsk, så det har blitt litt venting mellom kvar bok… Men STOR glede kvar gong det kjem ut ny! «Blod og gull» er visstnok komt i butikken no, gleder meg til å gå i gang med den:)

  Liker

  1. Ja bok 3, del 2.. Er det ikke den som utkom nå for nylig 🙂
   Må se å få kjøpt de.. Syns bare de er litt dyre til at jeg har råd pt. 😦 så får vente.. får jo ikke lest de enda uansett 😛 hehe

   Kos deg med boka 😉 når du får tak i den 🙂

   Liker

 6. Jeg lånte den første boka på biblioteket, men jeg følte jeg ble forvirra pga av karakterene i boka og hvem karakter som tilhørte hvem familie men på en måte likte jeg den også. Så skal prøve å lese den snart igjen:) Har sett bare ett par episoder av tv-serien men den virker fin:) Likte smakebiten din:)

  Liker

  1. Ja.. Fort gjort å bli forvirra.. Derfor jeg er glad jeg har sett litt av serien først.. For da vet jeg liksom hvem noen av karakterene er på forhånd 🙂 Så er det litt lettere å holde styr på.. Men likavel litt utfordringer.. Mange folk i denne serien :/

   Takk.. 🙂 Likte også selv denne biten 🙂

   Liker

 7. Jeg ser Tv-serien og bøkene er på leselisten min 🙂 To av favoritt-karakterene mine også. Vet ikke enda om jeg skal lese de på engelsk eller norsk. Er jeg lat velger jeg norsk (det jeg har mest lyst til) men vet at det alltid lønner seg å lese på originalspråket. Sukk.

  Liker

  1. ja.. litt derfor jeg også valgte den på norsk må jeg innrømme.. tror den engelske er tung å komme igjennom..
   Men advarsel.. Jon Snow heter Jon Snø.. Hvilket kræsjer i hode mitt + når de skal skriv Sir… et eller annet navn har de skrivd ser (sett inn navn) igjennom hele greia :/ ganske frustrerende.. Men det er detaljer man kan overleve.. Tror jeg 😛

   Liker

   1. Jeg hadde en mistanke om at det kunne bli tung lesning på original språket.. Da har jeg bestemt meg: jeg leser de på norsk! Er nok av bøker jeg vil lese og har lest som ikke er oversatt og aldri kommer til å bli det så da velger jeg denne serien på norsk med god samvittighet.

    Liker

   2. Altså har ikkje kikka i den engelske utgaven.. Eller jo.. bare så vit en gang.. Og bøkene er jo tjukke med liten skrift å tror engelsken ikke er lett lest så vit jeg husker.. Så skjønner valget ditt 😛 hehe
    Kommer nok til å holde ut de små bagatellene sjølv å lese ferdig så langt serien finnes på norsk 🙂
    Forhåpentlig får de vel oversatt alle til sist.. Krysser fingre 😛

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s