Diverse ukategorisert · Smakebit

Smakebit: Kalak – erindringsroman

SmakebitpåSøndag

Bli med på denne ukentlige utfordringen du ogsåhvordan delta på en
“En smakebit på søndag”?
 • Skriv en bloggpost hvor du deler noen setninger fra boken du leser nå og alt annet du måtte ønske å si om boken(eller bøker ;) ). OBS! Vennligst ingen spoilere. Legg inn linken til ditt innlegg her for å få besøk av andre “En smakebit på søndag”-deltakere.
 • Twitrer du postene dine så bruk gjerne hastagen #smakebit.
 • Utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.


Kalak av Kim Leine

Det gjør ingen ting, sier hun. Han stoler på meg.
Jeg forstår ikke logikken i svaret, men kommenterer det ikke. Hun holder på og kle av seg. Det går fort. Genser, t-skjorte, bukse, strømpebukse, hun vrenger det av seg på noen sekunder, etterlater det på gulvet. Hun er litt fyldig. Magen buler ut, armene er runde. Nederst på ryggen, over korsryggen, er et par smilehull. Huden har en svak kobberaktig glød. Hun har de mindste føttene jeg noensinne har sett hos et voksent menneske.

 
Dette er en av bøkene jeg regner med og lese i Januar. Da jeg var på biblioteket fikk jeg den nemlig anbefalt av bibliotekaren 🙂
Forfatteren har visst bodd her jeg kommer fra. Og skulle visst komme en gang i februar og snakke om boken sin 🙂 Så blir jo spennende og lese..
Personen vokste opp i Norge, flyttet til DK som ungdom og har deretter bosatt seg på Grønland..

+ at dette visst er langt fra en barne/ungdomsbok.. Da den visst er litt brutal.. Står på baksiden noe omkring voldsom seksuelt misbruk. Så da blir det litt variation på lesefronten også. Kan man visst si..

Har du lest denne boken? Eller planer om det??

signature

Reklamer

6 kommentarer om “Smakebit: Kalak – erindringsroman

 1. Det var många som läste denna i en utmaning jag var med i, där vi läste nordiska böcker. Eftersom det var svårt att hitta grönländska författare så godkändes Leine som grönländsk 🙂 Den låter väldigt intressant.

  Liker

 2. Det var en helt ukjent bok for meg. Jeg kjenner at jeg ikke er sikker på om jeg ønsker å lese om «voldsom seksuelt misbruk». Men jeg kan godt tenke meg å høre hva du mener om boken når du er ferdig.
  Ha en fin søndag!

  Liker

 3. Har ikke hørt om boken men jeg er spent å høre hva du syntes om den når du har lest den ferdig. Har lest endel sterke bøker i fjor og det blir vel noen i år også. Boken er herved notert ned. Ønsker deg en fin søndagskveld:-)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s