Diverse oppdateringer

Bok statistikk for 2012

Titellen høres kanskje kjedelig ut. Men jeg synes nå selv det er veldig morsomt og se på 😛 Jeg har en liten notatbok som jeg tar notater i når jeg leser 🙂 Og her noterer jeg ned alle bøker jeg leser.

– Titel på boken
– Forfatterens navn
– Om det er del av en serie
– Antall sider
– Språk jeg leser den på
– Format boken har
– Og hvor mange stjerner jeg gir den

Og når året da er omme. Legger jeg sammen og har en oversiktlig statistikk over hva jeg har lest 😛 i løpet av året.. Så her er statistikken for 2012

Beste Boka:

Språk:
Jeg har lest ca. 18 bøker på Norsk, ca. 47 bøker på engelsk. Mens det bare ble til 1 dansk bok i forhold til i 2011 hvor jeg leste 5 danske. Men men.. skal prøve og holde det litt mere vedlike i 2013. Og som dere nok ser passer ikke antall bøker overens med totall. Det er fordi jeg har valgt og ikke telle short stories, med i noen av kategoriene 🙂

Format: Ikke fullt så spennende kategori.. Ettersom jeg ikke bryr meg så mye om hvilket format boken har. Annet en jeg foretrekker bokformat fremfor ebok.. Og igjen Ebok fremfor lydbok xD hehe
Jeg ente med ca. 24 innbundet, 25 pocket bøker.
I 2012 hadde jeg satt som mål og lese 5 ebøker, hvilket jeg visst klarte uten problemer, leste 16 ebøker, her inkl. short stories.
Samme utfordring hadde jeg når det gjalt lydbok. Min. 5 lydbøker. Denne klarte jeg desverre ikke i år heller.. Da jeg endte med bare 3 lydbøker.. 😦 Eller nermere 3,5 😛 Da jeg er halvveis i en også. Så bedre hell neste gang..

Genre: Man kan visst uten tvil se hvilken genre som interesserer meg.. Her har jeg delt det opp i en veldig bred kategori. Som heter Fantasy, som da dekker alt med overnaturlig, dystopi osv.. Non-Fantasy, som er norma skjønnliteratur uten noen form for eventyrlig ting. Og til sist faglitteratur.
I denne kategorien hadde jeg også en utfordring til meg selv, nemlig lese min. 5 faglitteratur bøker. Og klarte den 😀 YaY endte med 7 leste bøker.
Ellers leste jeg:
Fantasy – 43 bøker
Non-Fantasy – 15 bøker

Stjerner:
Jeg har uddelt stjerner til alle bøkene jeg har lest.. Mere eller mindre.. Hadde noen få jeg ikke følte meg nok informert til og dele ut til. Men endte med:
6 stjerner – 7 bøker
5,5 stjerner  – 1 bok
5 stjerner – 39 bøker
4,5 stjerner – 3 bøker
4 stjerner – 15 bøker
3 stjerner – 4 bøker
2 stjerner – 1 bok
1 stjerne – 0 bøker
Så alt i alt har eg hat et ganske så bra lese år 🙂

Generelt:
Antall bøker lest i alt – 73 bøker
Antall sider lest – over 16.000 sider
Antall minutter/timer hørt – over 27 timer
Måned med flest leste bøker – Februar, hvor jeg leste 9 bøker
Måned med minst bøker lest – Juni og August, hvor jeg leste 4 bøker hver.

Hvilken type bøker:
Tegneserier/Graphic novels – 8 stk
Barnebøker – ca. 3 stk tror jeg
Ungdomsbøker – ca. 37 tror jeg
Voksenbøker – ca. 8
Short stories – ca. 8 (hvordan vil du oversette short stories til norsk?)

Har også påbegynnt mere end 20 nye serier :O Hvilket er helt crazy hehe Sykt mange. Tatt i betraktning av alle de seriene jeg sikkert har påbegynt året før.. Håpe og lese ferdig noen av disse i løpet av 2013.. + noen av disse skal jeg nok heller ikke lese videre av. Da de ikke var blandt favoritter.. Må jo være litt kræsen.. Når det er så mange bøker jeg vil lese.

Anmeldereksemplar:
Jeg fikk utrolig mange gratis bøker i 2012, for anmeldelse. Pga. bokbloggertreff + mails osv.. Og utrolig taknemmelig for alle bøkene 😀 Og håper og få lest mange flere av dem i 2013. Da jeg desverre kun rakk opp på 16 anmeldereksemplar i 2012. Hvilket slett ikke er så værst spørr du meg 🙂 Mange gode lesestunder der 😀 Takk…

Off the Shelf Challenge:
Jeg var i 2012, igjen bare uoffisielt med på off the shef challenge.. Hvor du leser bøker du allerede eier.. Planen min er altid og rekke kjempe mange.. Men den gikk i vasken i 2012, da jeg fikk så utrolig mange spennende nye bøker. Så jeg rakk desverre bare opp på 10 bøker 😦 Som er alt alt for litt.. Det må jeg gjøre mye mye bedre i 2013.. 🙂

Verste boka:

Gjør du noe lignende.. Noterer ned hvilke bøker du leser osv?? 🙂

signature

Reklamer

8 kommentarer om “Bok statistikk for 2012

 1. Jeg har ikke hatt noen slik detaljert statistikk tidligere om årene, men skal notere meg ned og regne sammen sideantall, språk og slikt i år. Så blir spennende å se når 2013 er ved veis ende. 🙂

  Liker

 2. Jeg har liste på bloggen min, hvor jeg skriver opp bøkene jeg leser hver måned:) Takk for tips, har ikke lest din beste bok:) Kanskje jeg skal gjøre det en gang i fremtiden.

  Liker

 3. For en flott oppsummering, Line. Nå kom jeg på et par ting til jeg må ta med når jeg fører statistikken for 2013, supert.

  Jeg har din beste bok stående ulest i bokhylla mi, enn så lenge, snilleste Astrid Terese var så snill at hun sendte meg sitt anmeldereks. i fjor. Jeg skal forsøke å få lest boken i 2013 engang.

  Liker

 4. Så flink du har vært. Jeg er utrolig imponert over at du leser så mange på engelsk. Statistikk er digg. Jeg har skrevet et statistikk-innlegg jeg også, men ikke et så godt et som ditt! I år skal jeg gjøre den forskjellen at jeg skriver ned sjanger, verdensdel (!) og alt det der rett etter endt lesning. Da jeg laget statistikk-innlegget brukte jeg bokselskere som ‘huskeliste’. Brukte en stund på å samle all info.

  Liker

  1. Takk 🙂
   Syns det er morro med statistikk 😛 Litt strev..Men morro 😀
   Merker ikke sjølv at jeg leser så mye engelsk.. Kommer liksom helt av seg selv nå 🙂

   Bokelskere er utrolig bra som backup for og huske hvilke bøker man har lest ja 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s