Anmeldelse · Barnebok · Krim · norsk på norsk

Salamandergåten

Dette er barne krim på sitt beste 🙂 Spørr du meg.. Eller har ikke så mye og sammenligne med, men jeg likte den..
Salamandergåten er skrevet av den kjente krim forfatteren Jørn Lier Horst, som blandt annet ligger på toppselger lista pt. med Jakthundene (som jeg har i bokhylla på vent, til jeg får meg inn i de voksnes krimverden.)

Boken er en søt liten bok på ca. 140 sider. Som gjør den passende for den målgruppen den er beregnet for, nemlig unge i alderen 10 til 14 år.

Selve serien heter CLUE. Som står for Cecilia, Leo, Une og Egon. Som er hovedpersonene i serien, eller hovedpersonene og hunden demmes 😛
I denne boken finner de et lik på stranden. Og i skjul for alle andre prøver de og løse mysteriet. Hvem av gjestene på pensjonatet, har noe med dette og gjøre.
Mere vil jeg ikke avsløre 😛 For nettop det at jeg ikke visste noe om denne boken, var med til og gjøre det så god. Jeg ble virkelig overrasket over og bli slukt inn i en barne/ungdomsbok på denne måten 🙂
Og jeg går bare og gleder meg og krysser fingre for at biblioteket har fortsettelsen. Nemlig andre boka som heter, Maltesergåten. Som kom ut samme år, nemlig nå fornylig, 2012. (føles rart og si det.. Visste ikke helt hvordan formulere det, siden vi er i 2013 nå :P)

Uansett ente jeg med og gi denne boken 5 ut av 6 stjerner 🙂
5

Og ikke nok med jeg likte den. Så kan jeg med egen erfaring fortelle at dem innenfor den riktig aldersgruppe også liker den, som jeg forventet.
Da jeg kjøpte denne boken til en av mine kusiner i julegave også. Da jeg spurte om hun var fornøyd fikk jeg svaret..
Jaaaa… Jeg har lest den før.. Den er kjempe god..Okay, tenker jeg.. Vil du jeg skal bytte den? Så kan du få 2èren eller noe.
Nei… Går bra.. Denne er så bra at den vil jeg lese igjen 🙂
Sa hun og ga meg et digert smil 🙂 hehe Så den traff visst midt i blinken..

Legg til Bokelskere
Forfatterens hjemmeside

Har du lest denne boken? Hva syntes du??

signature

Reklamer

4 kommentarer om “Salamandergåten

  1. Ja.. Liker og lese barn og ungdoms bøker.. For min egen skyld + for og kunne anbefale videre.. Ikke så mange som blogger om barnebøker syns jeg..
   Bare og spørre når jul nærmer seg.. Om du trenger tips 😉

   Liker

 1. Jeg liker også denne serien, men har ikke kommet så langt at jeg har fått skrevet om den. Kan gjøre det når jeg har lest bok 3 kanskje? (Undervannsgåten, kommer strax)

  Liker

  1. Åhh.. visste ikke at det var en 3 er på vei.. Lånte akkuratt 2eren på biblioteket 🙂 Så håper og få lest den nå i Januar 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s