Anmeldelse · Fantasy · Ungdomsbok

Voices of Dragons

For de som gikk glipp av smakebiten min fra denne boka, burde stikke og lese den med en gang. For og skjønne hvorfor jeg valgte og lese nettop denne boka 😉
Hvis man ser bort fra det super kule coveret 😀

Hadde sett denne boken bli nevnt på noen få amerikanske blogger noen år tilbake. Og den fanget min oppmerksomhet, men ikke annet en jeg tenkte. Denne ser kul ut, den legger jeg til TBR på Goodreads, hvilket jeg har gjort med omkring 500 andre bøker.
Men da jeg så den på et bord i Outland tenkte jeg wauw.. flott bok. Og normalt leser jeg ikke bak på en bok. Men siden jeg var på bokshopping i Oslo, under Oslo Bokfestival, i butikken Outland. Hvor jeg i prinsippet kunne tømt butikken, for alt ser så bra ut. Så måtte jeg gå på kompromis og lese hva den handlet om. For er jo begrenset hvor mye en person kan bære. (som by the way, visste seg og være ganske mye)
Men lang historie kort (:P) Jeg kjøpte boka. Leste boka. Og blei kjempe fornøyd 😀

Dette er en fantasy ungdomsbok på litt over 300 sider på engelsk, skrevet av Carrie Vaughn tilbake i 2010. Og tro det eller ei, men er ikke del i en serie 😉 Selvom (no spoilers) på en måte er slutten åpen til en evt fortsettelse, spørr du meg.. Men er det opp til meg kan jeg få fortsettelser til alt 😉 haha

I boken følger vi den 17 årig jenta Kay som elsker og klatre. I en verden kjent som vår egen, skal forestille vår normale verden. Bare at på den andre siden av fjellet lever det fortsatt drager. De har en lov om at dragene ikke kommer inn på menneskenes land og omvendt begir ikke menneskene seg inn på dragenes land.
En dag faller Kay når hun er ute og klatrer nær grensa, faller over på feil side av grensa. Og blir reddet av dragen Artegal, hvor etter de skaper et spesielt vennskap.
Som må holdes skjult for resten av omverdenen, for ikke og skape kaos.
Livet går videre og Kay må sjonglere skole, venner, familie. Samtidig som hun lever et hemmelig liv med dragen Artegal. En historie hvor både ventede og uventede ting skjer.

Denne boken gir jeg 5 ut av 6 stjerner
Likte den veldig godt da den kommer inn på mange emner vi møter på i virkeligheten. Jeg vil ikke nevne presis hvilke emner, for da vil jeg komme til og avsløre, noe av det som gjør boka så bra som den er 😉

Men hvis jeg ikke avslutter nå, så kommer jeg til og avsløre noe. Og det ønsker jeg ikke.
Boken er kjempe fin underholdning. Lett språk og lettlest. Jeg måtte bare vite hva som ville skje og tror aldri jeg har lest en bok så fort som denne 🙂

Legg til Bokelskere
Legg til og les om på Goodreads
Forfatterens hjemmeside

Har du lest denne boka? Eller planer om det?? 🙂

Kjenner dere evt til andre bøker med drager jeg burde sjekke ut. Denne var min debut 🙂 Og vil definitivt lese mere med drager.

 

Reklamer

9 kommentarer om “Voices of Dragons

 1. Det høres gøy ut å oppholde seg i Oslo under Bok-festivalen. Jeg er glad den ikke tilhører en serie, jeg blir litt mett av at nesten alle bøker, både Krim, romaner og ungdomsbøker tilhører en serie på et to sifferet beløp. Lykke til videre med å lete drage-bøker! Som jeg nevnte i ‘Smakebit på en søndag’ har du Eragon-bøkene og de er jeg ganske sikker på er gode.

  Heidi.

  Liker

  1. Ja.. Enig er begynnt og bli lei serier også.. Alt er liksom serie..
   Så ganske digg med en bok som er fritt stående..

   Du burde reise på Oslo Bokfestival.. Var der bare en dag, men dagen gikk alt alt for fort 🙂 hehe

   Liker

  1. Ja, enig 🙂
   Er så stress og hele tiden begynne på nye serier.. For man blir liksom aldri ferdig..
   Lykke til. Håper du får lest den og at du vil like den 😀

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s