Anmeldelse · Fantasy

Save the Pearls – Revealing Eden

Revearling Eden er første boka i en mulig fremtidig serie Save the Pearls, skrevet av Victoria Foyt. Denne boka utkom første gang i Oktober 2011
Men jeg var så heldig og bli kontaktet om jeg ville ha et leseeksemplar i sommers, så da jeg kom hjem fra Afrika lå denne og ventet på meg 🙂 Med sitt flotte hardback cover og litt over 300 sider. Jeg begravde meg i boken med det samme.

Eden Newman must mate before her 18th birthday in six months or she’ll be left outside to die in a burning world. But who will pick up her mate-option when she’s cursed with white skin and a tragically low mate-rate of 15%? In a post-apocalyptic, totalitarian, underground world where class and beauty are defined by resistance to an overheated environment, Eden’s coloring brands her as a member of the lowest class, a weak and ugly Pearl. If only she can mate with a dark-skinned Coal from the ruling class, she’ll be safe. 

Først var jeg litt skeptisk på hele skrive måten og det fanget meg ikke helt. Men etter hvert som du kom inn i historien og ble litt bedre kjent med karakterene og skjønte hva som foregikk. Vekket det min oppmerksomhet. Jeg ble nysgjerrig på hva som nå ville skje og måtte derfor lese ut boken.
Ble bla. også fanget av et stort tema i boken. For dette er ikke en helt normal kjærlighets historie. Stor del avboken legger vekt på forskjellbehandling av folk og påvirkningen det har på ens liv osv. Hvilket jeg syntes var veldig spennende, selvom det her er gjort i det litt overdrivne perspektiv. Men det gjør ikke noe i en dystopia bok som denne.
Derfor valgte jeg og gi boken 4 ut av 6 stjerner

Men kan se at rase og forskjellsbehandlingen i denne boken har skapt stor kritikk av forfatteren og boken på nettet. Bla. om man går inn og leser på Goodreads.
Dette har jeg oppdaget i etter kant og syntes det er sinnsykt at de kan angripe en forfatter på den måten.. Tror ikke hun har ment at man skal ta alt så bokstavelig. Hun har jo prøvd og skrive en form for dystopia. Og der syns jeg hun lykkes.
At det da kan sammenlignes med verden nå og før er jo bare sånn det er. Tror egentlig, eller tror ikke, men håper i hvertfall at hun egentlig bare har ville sette fokus på forskjellsbehandling i verden og ikke se ned på det, som hun har blitt beskylt for.
Har ingen kontakt med forfatteren, så dette er som sakt bare mine tanker omkring det jeg tror. 🙂

Grunnen til boken ikke fikk mere en 4 stjerner. Er at den ikke helt fallt i smak hos meg. Jeg klarte liksom aldri og sette meg inn i hovedpersonen. Og det var egentlig det som ødela det for meg. Jeg følte ingen sammenheng mellom henne og meg. Og det er utrolig viktig for meg i en bok. Her var vi bare så forskjellig som det gikk an, nesten 😛

Tilgjengjeld er jeg allikevel nysgjerrig på 2èren.. Og kan ikke avsløre hvorfor.. For det er et av overraskelses momentene i boka. Men er spennt på og lese 2èren. Om det da kommer en fortsettelse. I hvertfall står det at 2èren Adapting Eden, er forventet i 2013.

Legg til Bokelskere
Les om og legg til Goodreads
Forfatterens hjemmeside

Reklamer

4 kommentarer om “Save the Pearls – Revealing Eden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s